× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Regiodesk, Scenario- en Ketenbeheer BEREIK! - What's in it for me?

Spreker(s)
Leon Deckers (BEREIK!)

Omschrijving
De opening van de BEREIK! Regiodesk vond plaats op 1 september 2011. Drie regionaal wegverkeersleiders hielden de doorstroming op het regionaal wegennet in het oog. Met behulp van regelscenario's, wisten ze precies welke verkeersmanagementmaatregelen te nemen bij welke verkeersproblemen. Die regelscenario's waren opgesteld door verkeerskundige medewerkers van het Regionaal Verkeerskundig Team (RVT) en afgestemd met de betrokken wegbeheerders.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en heeft de Regiodesk en het RVT - inmiddels omgedoopt tot Operationeel Tactisch Team (OTT) - niet stil gezeten. Ingegeven door gewijzigde verkeersproblemen, (technische) mogelijkheden om het verkeer te managen en de ontwikkelingen bij grote wegbeheerders is de werkwijze en samenstelling aangepast. In deze parallelsessie schetsen we de ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar.

De komende jaren staan de nodige ontwikkelingen voor de deur. Er staan tal van wegwerkzaamheden op de planning, BEREIK! gaat op in Bereikbaar Zuid-Holland en de Digitaliseringsopgave vraagt dat nieuwe taken worden uitgevoerd. We beschrijven welke kansen en mogelijkheden wij daardoor zien ontstaan in de activiteiten en diensten die de Regiodesk en het OTT kunnen bieden.

Graag leggen we onze ideeën aan u voor en zijn benieuwd naar uw reactie! Vanzelfsprekend kunt u uw eigen ideeën inbrengen, tijdens of na de workshop!

Type sessie
Deelsessies

Wanneer
donderdag 17 juni 2021 van 14:30 tot 15:30 uur

Downloads
[PDF] Presentatie


naar boven